Toch nog even op wintersport?

Wintersport is ontzettend tof, maar vaak ook ontzettend duur. Veel mensen boeken een hotel of appartement direct bij de accommodatie, rijden naar Oostenrijk en betalen daar ook nog eens veel geld voor een skipas. Ook ons gezin heeft het jaren zo gedaan. Ik ben eens gaan vergelijken en tot de conclusie gekomen dat het veel goedkoper kan.

Op wintersport met Sunweb

Sunweb, die hebben toch alleen zonvakanties? Nee, fout! Subweb heeft ook een heel breed aanbod aan wintersportvakanties tegen soms ongelooflijke prijzen. Tuurlijk zul je tijdens de schoolvakanties de volle mep betalen, maar daarbuiten is het mogelijk voor relatief weinig geld te genieten van je welverdiende wintersportvakantie. Na het vergelijken van heel wat reisorganisaties viel mij op dat Sunweb bijna in alle gevallen het voordeligste was. Hierbij heb ik gelet op de prijs van een accommodatie inclusief skipas.

Check het aanbod

Accommodatie + Skipas, hoe zit dat?

Sunweb valt onder de grote organisatie Sundio. Onder Sundio vallen onder andere ook de organisaties Husk en Bizztravel. Dit zorgt ervoor dat Sunweb de accomodaties in de wintersportgebieden goedkoop kan inkopen. Daarbij kunnen zij ook deals maken met betrekking tot de skipassen, wat voor ons als reiziger veel voordeel op kan leveren. Doordat Sunweb zo goedkoop inkoopt en een grote afzet heeft (veel reizen verkoopt) kunnen zij een prijs bieden die vaak lager is dan wanneer jij zelf een accommodatie en skipas boekt.

Aan welke prijzen moet ik denken?

Dit verschilt enorm. Over het algemeen geldt natuurlijk dat je tijdens de schoolvakanties een stuk meer betaalt dan buiten de schoolvakanties. Wil je goedkoop op wintersport? Neem dan een weekje vrij wanneer weinig andere mensen vrij hebben. Uiteraard is er ook verschil in accomodaties. Zo kun je kiezen voor een appartement of hotel. Bij een hotel heb je dan ook weer de keuze tussen logies of half pension. Half pension houdt in dat je zowel ontbijt als diner in het hotel hebt. Er zijn zelfs hotels waar alles inclusief is. Dit wordt uiteraard vermeld als ” all inclusive”  Uiteraard heeft de locatie van je accommodatie ook grote invloed op de prijs. Hoe dichter bij de pistes, hoe hoger de prijs zal zijn.

Goedkope wintersportvakanties

Op naar Saalbach Hinterglam, een mooi 4 sterren appartement direct in het centrum, een echte topper! Je verblijft met z’n 3en of 4en in een 3 kamer appartement (premium kamer). Je loopt vanuit je appartement direct de piste op, alles wat je nodig hebt is in de buurt. Tijd om je Ski’s van zolder te halen en snel te boeken!

Waarheen? Saalbach
Wanneer? 
25 maart 2017 tot 01 april 2017
Inclusief? Skipas en 7 overnachtingen op een top locatie
Wat kost het? Vanaf 482 p.p (o.b.v. 4 personen)

Bekijk deze reis

 

Gerlos is de plek waar wij vroeger vaak kwamen om te skiën. Gerlos ligt in het Zillertal Arena waar je gebruik kunt maken van een groot en veelzijdig skigebied. Je verblijft in een 3 sterren appartement net buiten het centrum. De skibus, die voor de deur stopt, brengt je in een paar minuten naar het centrum van Gerlos. Ook bij deze reis is de skipas inclusief! Dit bespaard je ongeveer €240 per persoon! Kortom een perfecte optie voor jou lowbudget wintersport.

Waarheen? Gerlos
Wanneer? 
25 maart 2017 tot 01 april 2017
Inclusief? Skipas en 7 overnachtingen 
Wat kost het? Vanaf €382 (o.b.v. 2 personen)

Bekijk deze reis

Zelf je wintersportvakantie vinden

Natuurlijk zijn dit slechts 2 voorbeelden van relatief goedkope wintersportvakanties. Klik hier voor het hele aanbod en zoek zelf jou ideale wintersport uit. Veel datums zijn ondertussen al uitverkocht, wees er dus snel bij! Hieronder vind je een aantal punten waar je goed op moet letten bij het zoeken van jou wintersportvakantie:

Waar moet je op letten?

  • Afstand tot de skilift
  • Afstand tot de skibus
  • Skipas inbegrepen of niet?
  • Aantal kilometer pistes
  • Beoordelingen van andere reizigers (geven een goed beeld van de kwaliteit)

4* in Koningsleiten?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sebastiaan

Content creator

Reist als het even kan de wereld rond, met een camera in zijn hand. 

Video's
Mijn favorieten