Vliegen voor €10,-, hoe kan dat?

Tegenwoordig is het mogelijk om voor heel weinig geld te vliegen. Dit hebben we eigenlijk allemaal te danken aan de lowbudget maatschappij Ryanair. Ryanair stunt namelijk met prijzen zoals geen enkele andere maatschappij doet. Het goedkoopste vliegticket dat ik ooit heb gevonden was €4,- retour. Hoe is dat in godsnaam mogelijk zal je denken? 

Secundaire luchthavens

Wanneer je met Ryanair vliegt vlieg je vaak op luchthavens die net een stukje buiten de stad liggen. Zo vlieg je niet op Barcelona (BCN) maar op Reus of Girona en vlieg je niet op Milaan Malpensa of Linata maar op Bergamo. Door op de kleinere, regionale luchthavens te vliegen hoeft Ryanair minder geld te betalen om gebruik te mogen maken van de luchthavens. Een nadeel hiervan is dat je vaak langer onderweg bent naar de stad die je wilt bezoeken en de kosten om van de luchthaven naar de stad te komen vaak hoger zijn dan vanaf de grote luchthavens. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen. Wanneer je naar bijvoorbeeld Malaga of Madrid vliegt vlieg je gewoon op de grote luchthavens en ben je met de metro voor een paar euro in de stad.

Niets inbegrepen 

Op je ticket na is er bij de meeste lowcost maatschappijen niets inbegrepen. Het selecteren van je stoel, het boeken van bagage en het drankjes aan boord zijn allemaal tegen betaling. Tijdens de vlucht komen de stewards en stewardessen regelmatig langs met eten, drinken, accessoires en loten van de Ryanairloterij. Wil je toch verzekerd zijn van een plaats naast je medereiziger? Dan betaal je (tijdelijk) €4,- per stoel per enkele reis. Ook is het mogelijk om als eerste in te mogen stappen, dit kost je dan weer €5,- per persoon per enkele reis extra. Zo word je goedkope ticket toch langzaam ietsjes duurder.

Commissie

Tijdens het boeken van je ticket word je overspoeld met vragen zoals: ‘’ Opzoek naar een hotel in Malaga?’’ en ‘’Heeft u al een reisverzekering?’’. Wanneer je iets extra’s boekt via deze advertenties ontvangt Ryanair een commissie waardoor de goedkope tickets weer een stukje gecompenseerd worden. Behalve hotels en verzekering heb je ook direct de optie om een transfer, een parkeerticket of een auto te reserveren tijdens het boeken van je vliegticket.

Personeel

Ryanair heeft maar 1 type vliegtuig, namelijk de boeiing 737-800. Dit houdt in dat al het personeel van Ryanair in alle vliegtuig kan vliegen. Zo kan Ryanair haar personeel zo efficiënt mogelijk inzetten en de kosten van het personeel optimaal houden. Ook ben je bij Ryanair verplicht om online in te checken, wat betekend dat er minder personeel nodig is op de luchthaven zelf. Mocht je vergeten zijn in te checken? Dan betaal je €45,- per persoon. Enkel de boardingpass vergeten? Dan betaal je €15,-

Prijzen veranderen snel

Misschien heb je het al een keer meegemaakt: Je bent een ticket aan het zoeken, klikt het even weg en wanneer je terug komt is het ticket ineens een aantal euro duurder! Dit is een van de slimme trucjes van Ryanair om jou net iets meer te laten betalen. Wat doe je in zo’n situatie? Je pakt de fiets naar en rijdt naar een van je vrienden en boekt je ticket daar. Grote kans dat je ticket dan weer het oude tarief heeft. Ryanair heeft per vlucht een aantal hele goedkope vluchten, maar ook een aantal duurdere. Dit betekend dat de totale omzet van de vlucht niet zo laag is als je in eerste instantie zou denken.

Veel mensen klagen over Ryanair, maar iedereen maakt er toch gebruik van. Dit omdat Ryanair het voor ons allemaal mogelijk maakt net even een extra keer op reis te gaan. Ook ik ben enorm blij dat Ryanair er is en ik denk dat Ryanair in de toekomst alleen maar meer manier zal gaan vinden om nog goedkopere vliegtickets aan te kunnen bieden!

 Vindt nu de goedkoopste ticket!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sebastiaan

Content creator

Reist als het even kan de wereld rond, met een camera in zijn hand. 

Video's
Mijn favorieten