Reiswerk talent 2017!

Zondag 21 mei begon voor mij een heel bijzonder avontuur. Ik deed namelijk mee aan de Reiswerk studenten challenge in Marrakesh. Een heel tof event waarbij studenten de kans krijgen te netwerken met professionals uit de reisbranche en ideeën te bedenken die écht toegepast kunnen gaan worden bij een van de sponsoren (zie onder aan het bericht alle sponsoren!) Wat er deze week op het spel stond: De felbegeerde Reiswerk Talent Award en de teamprijs voor het best presterende team. 

De challenge 

De week in Marrakesh bestond uit diverse challenges waarbij we in teamverband aan het werk werden gezet. Zo diende er een ”Cross industrie ” samenwerking verzonnen te worden voor een reisorganisatie. Stiekem best wel lastig moet ik toegeven! Gelukkig waren er genoeg mensen met wie we over ons idee konden stoeien, zo zaten we aan tafel met o.a. de directeur van Transavia. Ook een échte persverklaring met niemand minder dan Sebastiaan Labrie kon niet ontbreken tijdens deze week. De week werd afgesloten met een ” college tour’ ‘ met niemand minder dan Arjan Kers, General manager bij TUI Nederland. Het mooiste aan zijn verhaal vond ik het feit dat hij ook op MBO begonnen is. Moet je kijken waar hij nu staat, dit deed mij wel beseffen dat echt alles mogelijk is. Ik zou bijna vergeten te vermelden dat we bijna iedere avond even met belangrijke namen uit de reisbranche een biertje stonden te drinken om te praten over alles wat ons bezig hield, iets waar ik nu nog steeds van geniet. Met belangrijke namen bedoel ik bijvoorbeeld de directeur van Transavia, ANVR en TUI, maar ook diverse managers van TUI, RIU hotels, Transavia, Sunnycars en Daytrippi. Dit zijn personen die écht kennis hebben van de branche en gedurende de hele week ontzettend waardevol voor ons als studenten waren.

Uiteraard konden we niet naar huis zonder iets van het schitterende Marokko te zien (ja, het is echt schitterend daar!). Zo werden we de stad ingestuurd om onze onderhandel-skills te tonen op de plaatselijke Souk. Ook een avontuurtje op een kameel en  quad mochten niet ontbreken. 

Met al deze challenges konden punten verdiend worden, die uiteindelijk leidden tot de groepswinnaar van de week. 

Foto’s zijn gemaakt door Justcurious

De Reiswerk Talent Award

Zoals ik eerder al aangaf viel er een zeer bijzondere prijs te winnen tijdens deze challenge: de Reiswerk Talent Award. Een prijs voor iemand die gedurende de week positief opviel. Nou dacht ik bij dag 2: ”Daar kom ik nooit voor in aanmerking, ik doe gewoon lekker m’n ding en probeer het maximale uit m’n week te halen”. Dat is misschien wel de reden geweest waarom ik de laatste avond een van de mooiste verrassingen ooit kreeg. Jawel: IK WON DE TALENT AWARD! Iets waarvan ik nooit had durven dromen. De jury noemde mij  “een teamplayer puur sang, nieuwsgierig en iemand met een prettige persoonlijkheid”. Daarbij werd ik bescheiden genoemd, maar toch aanwezig. Heel bijzonder om professionals dit te horen zeggen over jou als student. Voor mijn gevoel viel ik tijdens deze week niet speciaal op, maar hierdoor viel ik juist extra op. Als ik terug denk aan die week heb ik enkel gedaan hoe ik ben, ik stelde vragen als het me oprecht interesseerde, maar was verder stil en luisterde.

Als klap op de vuurpijl kreeg ik van Transavia een heel bijzonder cadeau; voor het winnen van de award mocht ik tijdens de vlucht, net voor de landing, plaatsnemen in de cockpit. Dit was een droom die uitkwam! 

 

Wat brengt deze Award mij?

Door het winnen van deze Award ben ik een jaar lang ambassadeur voor Reiswerk. Tijdens dit jaar hoop ik de passie die ik voor de reisbranche heb, te mogen delen met heel veel andere mensen. Daarbij mag ik naar het ANVR congres in het schitterende Sevilla om daar voor ongeveer 200 reisproffesionals te pitchen en natuurlijk weer even goed te netwerken. 

Dus eigenlijk in het kort: reisbranche: HERE I COME! 

Foto’s zijn gemaakt door Justcurious

Crew en mede studenten, bedankt voor deze onvergetelijke week. Ik heb genoten, tot snel!

Dit event was nooit mogelijk geweest zonder de sponsoren, dank hiervoor: Reiswerk, TUI, Transavia, Schiphol Airport, Sunnycars, Pyton, SGR, Calamiteitenfonds, ANVR, InHolland, NHTV, Saxion, Stenden en TIO

Bekijk wat Travelpro schreef  Bekijk wat TravelNext schreef Bekijk de gloednieuwe site van Reiswerk

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sebastiaan

Content creator

Reist als het even kan de wereld rond, met een camera in zijn hand. 

Video's
Mijn favorieten