Oh oh Chersonissos?

Op naar Kreta!

Als je het hebt over Chersonissos denken veel mensen meteen aan het gelijknamige programma Oh oh Cherso. Niet gek, aangezien het programma een aantal jaren geleden onwijs populair was. Ook ik heb het programma gekeken, dit was nog voor ik in 2013 en 2015 zelf naar Chersonissos ging. Net als veel anderen had ik een redelijk ordinair beeld bij Chersonissos en wist ik niet goed wat ik er nou echt van moest verwachten. Nu, een paar jaar later, kan ik alleen maar zeggen dat ik denk dat Chersonissos  tot een van de tofste feestbestemmingen in Europa behoort. Waarom? Ik zal het je uitleggen!

Chersonissos

Chersonissos zelf is net als veel andere feestbestemmingen helemaal ingericht op het toerisme. De barstreet met daarop bijna alle restaurantjes en clubs ligt direct aan het water, wat er voor zorgt dat je lekker kunt eten terwijl de zon langzaam in de zee verdwijnt. Parallel aan de barstreet ligt de hoofdstraat, waar veel verkeer rijdt en je heel veel leuke, kleine winkeltjes kunt vinden. Ook de pinautomaten, taxi standplaats en supermarkten vind je in deze straat.

Boven Chersonissos liggen 3 kleine authentieke bergdorpjes waar ook veel hotels en appartementen liggen. De bergdorpjes heten Piskopiano, Koutouloufari en oud Hersonissos. Deze bergdorpjes waren echt mijn favoriete plekjes. Je hebt hier namelijk het beste eten, de aardigste mensen en de mooiste uitzichten. Het nadeel is wel dat je ongeveer 20 minuten over een redelijk stijle weg moet lopen om hier te komen. Dit probleem is ook op te lossen door een taxi te nemen, deze kosten ongeveer 6 a 7 euro.

Uitgaan in Chersonissos

Als je denkt aan Chersonissos denk je aan Starbeach. Starbeach is namelijk the place to be als het gaat om maximaal chillen met een lekker drankje en goede muziek op de achtergrond. 3x per week vindt er ook in de avond een feest plaats met bijna altijd wel een goede, internationale dj. Overdag is de entree gratis maar voor de feesten betaal je ongeveer €50,- (3 feesten).

Uiteraard kun je ook goed stappen op de barstreet (boulevard). Daar vind je onder andere het Nederlandse feestcafe ‘t hof van Holland (naast de friet van Piet), Bio Bio (plus), Paradiso en club Sensation. Wil je even weg van de Nederlanders? Dan kun je een drankje wagen in de Irish Pub Shenanigans, ik heb me hier altijd prima vermaakt! De meeste Nederlanders vond je toch wel in Bio Bio en ‘t hof van Holland. Bio Bio staat bekend om zijn buckets met sterke drank en hof van Holland om zijn gezelligheid.

Wil je een keer echt iets anders? Breng dan een bezoekje aan Malia, de partybestemming onder de Engelsen. Wanneer je hier komt weet je niet wat je meemaakt. Ik kan er heel veel over schrijven maar ik denk dat  je dit gewoon een keer zelf mee moet maken. Nu we het toch over Malia hebben, Malia heeft in tegenstelling tot Chersonissos hele mooie zandstranden. Wil je dus een lekker stranddagje? Neem dan de bus naar Malia!

Vervoer in Chersonissos

Voor een vakantie in Chersonissos kun je het beste vliegen op de luchthaven van Heraklion. Vanaf daar ben je in ongeveer 30 minuten in Chersonissos. Persoonlijk raad ik het af om met bijvoorbeeld Ryanair naar Chania te vliegen. Chania ligt namelijk helemaal aan de andere kant van het eiland, het duurt ongeveer 4 uur om van daar naar Chersonissos te komen. Op Kreta rijden diverse bussen. Zo is er een verbinding tussen Heraklion en Agios Nikolaos en andersom. Deze verbinding komt onder andere door Chersonissos en Malia. De bus rijdt om de 20 a 30 minuten en een kaartje koop je in de bus.

Kosten buskaartjes:
Chersonissos – Malia €1,80
Chersonissos – Heraklion €3,-
Chersonissos – Agios Nikolaos €4,- 

Zelf vond ik het enorm fijn om een scooter te hebben op het eiland. Zo kon je namelijk heel eenvoudig even naar Malia rijden, gaan eten in de bergdorpjes,  touren langs de kust of de bergen in gaan richting het Lassithi hoogvlakte plateau (wat echt een hele belevenis is!).

Een paar tips!

  • Huur een scooter om een dagje langs de kust te touren
  • Ga eten bij Mezes en Emanuel in Piskopiano (mijn favoriete plekjes, echt grieks!)
  • Breng een bezoekje aan Agios Nikolaos (een echt Grieks stadje) 

Accommodatie tips:
Asterias Village (Piskopiano)
Golden Bay Apartments (Malia)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sebastiaan

Content creator

Reist als het even kan de wereld rond, met een camera in zijn hand. 

Video's
Mijn favorieten