Citytrips & ik

Een van mijn favoriete reisjes is toch echt een citytrip, even lekker ertussenuit terwijl je geniet van een stad waar het leven net even wat anders gaat dan bij ons in Nederland. Persoonlijk ben ik gek op Spaanse steden, vooral als deze ook nog een mooi strand hebben ,waar je even lekker kunt uitwaaien. Zoiets geeft mij écht een vakantie gevoel.

Bijzonderste citytrip moment

Mijn mooiste moment tijdens een citytrip was vorig jaar in Malaga. Terwijl het in Nederland regende en het ontzettend koud was, vlogen mijn moeder en ik naar het Spaanse Malaga. Toen we het vliegtuig uitstapten merkten we meteen dat het daar een graadje of 15 warmer was dan in Nederland, heel vervelend natuurlijk. De eerste avond besloten we midden in de stad ergens in een zijstraatje wat te gaan eten. Het restaurantje was klein en had maar een paar tafels en stoelen op het terras staan. We namen plaats op het terras in het smalle straatje, bestelden wijn en wat tapas. Op het moment dat de ober van het kleine restaurantje het zoveelste gerechtje kwam brengen besefte ik eigenlijk pas dat ik midden april zonder jas op een terras zat te genieten van de lekkerste tappas ever. Dit moment is voor mij het aller bijzonderste citytrip moment tot nu toe. Het contrast dat een stad kan bieden ten opzichte van je normale leven in Nederland maakt een citytrip voor mij iets speciaals. Misschien komt dit ook wel doordat dit contrast je het gevoel geeft dat je echt even weg bent, iets wat zo nu en dan best wel fijn is.

Londen, Rome, Parijs of …

Natuurlijk kennen we allemaal de grote Europese steden waar toeristen van over heel de wereld naartoe komen. Tuurlijk zijn dit hele toffe plekken en moet je er een keer zijn geweest. Het nadeel hiervan is echter dat je onderdeel van de massa uitmaakt. Je loopt de zelfde route als al die duizenden andere toeristen en je betaalt je scheel aan de activiteiten en dan heb ik het nog niet eens over de prijs van het eten en het hotel gehad. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar steden waar het toerisme niet zo massaal aanwezig is als in deze grote steden. In deze steden betaal je vele malen minder voor je verblijf, is het eten goedkoper en is het makkelijker je eigen weg te gaan.

Zo is Valencia een stad waar toerisme zeker aanwezig is, maar je nog heel veel meer krijgt van het echte leven daar. Het eten is er relatief goedkoop en verblijf kan vrij goedkoop in een hotel of Airbnb. Ook over de stad Hamburg heb ik alleen nog maar goede verhalen gehoord terwijl het een stad is waar je in eerste instantie niet aan zou denken voor een citytrip. Ik moet toegeven dat de ticketprijzen vaak mijn bestemming bepalen voor een citytrip. Wanneer ik goedkope tickets zie naar een bestemming waar ik nog niet ben geweest is de kans groot dat ik voor die bestemming ga. Op deze manier ontdek je steden waar je normaal niet zo snel heen zou gaan. Zo besloten mijn broertje en ik tickets te boeken naar de Bulgaarse stad Sofia. Waarom? Eigenlijk alleen maar omdat de tickets €16,- retour waren en we beiden nog nooit in deze stad geweest waren.

Hoe boek ik mijn citytrip?

Hoe boek je nou die aller goedkoopste citytrip? Dat is een hele goede vraag. Sommige citytrips zijn het goedkoopste wanneer je een vlucht en accommodatie los boekt, maar sommige citytrips zijn een stuk goedkoper als je het via een reisorganisatie boekt. Het voordeel van het boeken van een reisorganisatie is dat deze aangesloten zijn bij het SGR. Dit houdt in dat wanneer de organisatie failliet gaat je gewoon je geld terug gaat. Daarbij hebben reisorganisaties vaak goede deals met hotels wat inhoudt dat de prijzen van de hotels een stuk lager zijn. Citytrips naar New York kunnen soms 100en euro’s goedkoper zijn via een touroperator. Persoonlijk besteed ik relatief weinig geld aan de accommodatie. Dit omdat je tijdens een citytrip maar weinig in het hotel of appartement bent en je van het geld dat je bespaart  je ook lekker uiteten kunt!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sebastiaan

Content creator

Reist als het even kan de wereld rond, met een camera in zijn hand. 

Video's
Mijn favorieten