Citytrip naar Dublin

In oktober was het tijd voor een citytrip naar de Ierse hoofdstad: Dublin. De meeste mensen kennen Dublin als de stad van het Guinness bier en natuurlijk de wereldberoemde Temple Bar. Is Temple Bar wel echt zo bijzonder of is het niet meer dan een overhypte toeristische attractie? Ik heb het antwoord voor je!

Citytrip naar Dublin

Dublin is eenvoudig te bereiken vanaf meerdere Nederlandse, maar ook Duitse en Belgische luchthavens. Je vliegt in ongeveer 1 uur en 50 minuten van Eindhoven naar Dublin en een ticket met Ryanair heb je al vanaf €30. Vanaf Amsterdam vlieg je met Ryanair, Aerlingues of KLM in 1 uur en 40 minuten naar  Dublin. Dankzij het tijdsverschil (-1 uur) verlies je op de dag van aankomst nauwelijks tijd aan je reis. Vanaf de airport brengt bus 747 je voor €10 retour) in iets meer dan een half uur naar het centrum van de stad. In de dubbeldekker bus heb je gratis wifi, ideaal om je eerste Snapchats en Facebook post online te gooien. De bus stopt op meerdere plekken in het centrum, het is dus nooit ver lopen naar je hotel of appartement.

What to do in Dublin?

Dublin is een grote stad waar ontzettend veel te beleven is. Zoals in elke stad zijn er een paar dingen die je echt gedaan moet hebben tijdens je citytrip naar Dublin.

The Temple Bar

Misschien wel een van de allerbekendste plekjes van Dublin: The Temple Bar. The Temple Bar is een typisch Iers en mega gezellig barretje in het centrum van Dublin. Heel de dag door speelt een typisch Iers bandje, dat de kroeg van goede muziek voorziet. Bij de bar heb je keuze genoeg als het om bier en whiskey gaat. Je kunt allerlei soorten biertjes van de tap krijgen, natuurlijk is Guinness het aller populairste. Heb je toch liever een Heineken biertje van de tap? Geen probleem, deze is er ook gewoon.

Natuurlijk weet The Temple bar van hun bekendheid en spelen ze hier goed op in. De band speelt om de 20 minuten het zelfde repertoire en de drankjes zijn een stuk duurder dan bij de andere pubs. Toch is The Temple Bar echt iets wat niet mag ontbreken tijdens jouw citytrip naar Dublin. Het is namelijk echt heel tof om daar even de sfeer te proeven en te genieten van de mensen om je heen.

Greyhound races (Hondenraces)

3x in de week, op woensdag, donderdag en zaterdag (in de avond), vinden er in het Shelbourne Park Greyhound Stadium honden races plaats. De hondenraces leven in Dublin veel meer dan bij ons in Nederland. Tijdens de hondenraces komen veel mensen naar het stadion om te wedden op hun favoriete hond. Iedere 20 minuten vindt er weer een nieuwe race plaats. De entree om het stadion binnen te mogen bedraagt €5,-. In het stadion bevinden zich diverse balies waar je je inzet kunt plaatsen en vervolgens ook je gewonnen geld op kunt halen. Verder is er ook een klein restaurantje aanwezig. Niet heel speciaal maar wel prima om even snel een burgertje te eten. Ik vond het toch een aparte beleving en raad je daarom zeker aan om een Greyhound Race te bezoeken!

Neem de trein naar Bray

Een van de hoogtepunten van onze Citytrip naar Dublin was misschien wel het uitstapje naar Bray. Onze Airbnb host gaf ons de tip om de trein te nemen naar het kleine kustplaatsje Bray. De trein kost ongeveer 3 pond en brengt je via een schitterende route in een klein halfuurtje naar het kleine kustplaatsje. In Bray ben je even weg van het drukke stadsleven en zie je Ierland even van een hele andere kant. In Bray liepen we via de boulevard richting een grote rotspartij waar je een schitterend uitzicht had over de zee en het kleine dorpje. Zo’n mooi uitzicht had ik alleen nog maar in films gezien. Behalve Bray is het ook mogelijk de trein te pakken naar Howth. Howth staat bekend om haar schitterende rotspartijen en mooie uitzichten. Helaas hadden we hier geen tijd meer voor. Iets wat zeker op m’n lijstje staat voor de volgende keer!

Tips voor jou citytrip naar Dublin 

  • Ga eten bij de typisch Ierse pub: O’Neill
  • Boek een accommodatie via Airbnb en krijg de beste tips van de locals
  • Drink een biertje bij The Temple Bar, je moet er zijn geweest!

Meld je nu aan bij Airbnb en krijg €30 reistegoed

Zoek meteen de goedkoopste tickets vanaf Eindhoven!

Zoek goedkoopste vluchten vanaf Eindhoven

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sebastiaan

Content creator

Reist als het even kan de wereld rond, met een camera in zijn hand. 

Video's
Mijn favorieten