De perfecte vakantie in Albufeira

Op vakantie naar Albufeira

Iedereen kent ze wel, de jongerenbestemmingen waar iedereen naar toe gaat om iedere avond uit te gaan, rond 6 uur thuis te komen om dan vervolgens weer om 13:00 op te staan om heerlijk uit te kateren, terwijl je levend verbrand op het strand. De meeste mensen denken bij jongerenbestemmingen meteen aan LLoret de Mar, Chersonissos of Mallorca. Veel mensen zien Albufeira over het hoofd. Maar Albufeira is misschien wel nummer 1 party bestemming in Europa. Albufeira biedt veel meer dan alleen maar veel alcohol, mooie clubs en gezellige kroegjes. Daarom is Albufeira naar mijn mening the place to be!

Oud Albufeira

Als eerste is het goed om te weten dat het stadje uit 2 delen bestaat: het nieuwe en het oude gedeelte. In het nieuwe gedeelte vind je veel modernere en grotere clubs. In het oude deel ben je op de juiste plek als je van gezellige maar kleinere kroegjes houdt. Het oude deel kenmerkt zich vooral door het oude Albufeira wat je daar nog terug ziet. Albufeira is van oorsprong namelijk een klein authentiek vissersdorpje. Die authenticiteit vind je terug in het oude deel van Albufeira: De straatjes zijn smal, het friet met frikandel gehalte is een stuk lager dan in nieuw, en de sfeer die er heerst is echt uniek. In oud Albufeira zul je ook een aantal erg gezellig pleintjes tegen komen waar s’avonds van alles te beleven is. Het oude gedeelte heeft ook een roltrap die je naar boven brengt vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt over het stadje en tevens de zee. Oud Albufeira ligt namelijk ook direct aan het strand, een heel mooi strand wel te verstaan. Het strand in oud is namelijk nog een stukje mooier dan het strand in het nieuwe deel. Ook vind je hier meer lokale mensen dan in het nieuwe deel.

Oud Albufeira

Nieuw Albufeira

Het nieuwe gedeelte van Albufeira is een stuk anders dan het oude deel. Het nieuwe deel kenmerkt zich vooral door de grote en wat luxere clubs die je op de strip tegen zult komen. Wanneer je de strip afloopt kom je direct bij het strand. Het strand is zowel overdag als s’nachts heel populair. Veel mensen gaan na het uitgaan naar het strand om daar nog even te chillen of soms zelfs om nog even te zwemmen (raad ik echter niet aan..). In het nieuwe deel vind je ook veel restaurantjes waar je prima kunt eten, maar die minder traditioneel zijn dan de restaurantjes in het oude gedeelte. De meeste hotels en appartementen bevinden zich in het nieuwe gedeelte, dit is omdat het nieuwe gedeelte ook het aller populairste is op het gebied van uitgaan.

Mijn favoriete restaurant in het nieuwe gedeelte was O Manel Dos Frangos. Hier heb je de allerlekkerste kip van heel Albufeira, hier komen zelfs de bekendste dj’s eten voordat ze moeten optreden!

Wil je nou van oud naar nieuw Albufeira? Neem dan een taxi, dit kost je ongeveer €5,- per taxi!

Uitgaan in Albufeira

Zoals ik eerder al zei kun je zowel in het nieuwe als in het oude deel van Albufeira op stap. In het nieuwe gedeelte vind je vooral moderne clubs en enkele gezellige kroegjes, en in het oude deel vind je vooral gezellige kroegjes en wat minder clubs. Het is daarom ook zeker aan te raden om het oude en het nieuwe deel een beetje af te wisselen.

Uitgaan in het nieuwe gedeelte

In het nieuwe deel heb je een grote barstreet (the strip) waar alle kroegen en clubs aan liggen. Op deze strip vind je ook heel wat restaurantjes, winkeltjes en een medisch centrum. Mijn perfecte avond begon in de gezelligste Nederlandse skihut in het nieuwe gedeelte Celebration om daarna te eindigen in de aller dikste club van Albufeira: Heaven. Bij Celebration kun je perfect in de feeststemming komen met wat lekkere drankjes en heel veel foute Nederlandse muziek. Vanaf 2 uur is club Heaven open en vind je daar de tofste Dj’s. Zo waren La Fuente, Dyna, Darkraver, Outsiders, Feest-djruud, Ladybee, Tony Junior en nog veel meer DJ’s daar deze zomer te vinden. De entree van Heaven is €10,-, maar als je in het bezit bent van een bandje van je reisorganisatie is je entree gratis! Zeker een aanrader dus. Verder kun je ook een leuk feestje bouwen bij La Bamba, 66 en club Kiss.

Uitgaan in het oude gedeelte

In het oude gedeelte liggen de kroegen en clubs wat meer verspreid, maar gelukkig is het nooit langer dan 3 minuten lopen van de ene naar de andere kroeg of club. Mijn favoriete plekjes in het oude deel waren Bloopers en Fiesta. Bloopers is een beetje het zelfde idee als Celebration in het nieuwe deel. Fiesta is ook Nederlands maar heeft meer weg van een club, al kun je ook daar lekker meezingen met alle Nederlandse hitjes. Bij Fiesta vinden ook regelmatig optredens van Nederlandse artiesten plaats. Dit in combinatie met de vele happy hours die ze hebben maakt je avond in oud Albufeira helemaal compleet. Uiteraard kun je niet naar huis voor je een ballon met lachgas geprobeerd hebt!

                Albufeira tips op een rijtje:

  • Neem een taxi van oud naar nieuw Albufeira (ongeveer €5,-)
  • Eet de lekkerste kip bij O Manel Dos Frangos (nieuw Albufeira, klik hier voor adres
  • Eet na het stappen een hamburger bij La Bamba (onweerstaanbaar lekker!!) 
  • Wissel het stappen in het oude en nieuwe gedeelte af
  • Wil je dicht bij de clubs in de buurt zitten? Verblijf dan in het nieuwe gedeelte 

Accommodatie tips:

(Let op: Boeken bij een reisorganisatie is in het hoogseizoen vaak goedkoper)

Bekijk het aanbod van GOfun Bekijk het aanbod van GOGO Bekijk het aanbod van Beachmasters

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sebastiaan

Content creator

Reist als het even kan de wereld rond, met een camera in zijn hand. 

Video's
Mijn favorieten