8 redenen waarom jij reisleider moet worden!

Je kent ze vast wel, die mensen die heel de zomer in het buitenland zitten om daar met bijna alleen maar leuke mensen iedere dag te feesten. Juist, de reisleiders! Ik denk dat het baantje als reisleider het aller tofste zomerbaantje is dat er bestaat. Ik geef je 8 redenen waarom jij reisleider moet worden!

1. Regen? Huh.. Wat is dat?

Als reisleider werk je op een feestbestemming in Europa. Het grootste voordeel van deze bestemmingen is dat het daar (bijna) altijd mooi weer is. Terwijl jouw familie en vrienden thuis met een jas aan door de regen richting de kroeg lopen, klaag jij nog even tegen je collega’s dat het vandaag toch wel heel erg warm is. Tijdens mijn zomer in Albufeira heb ik slechts 1x regen meegemaakt in 2 maanden tijd. Iets waar je écht wel aan kunt wennen hoor! Natuurlijk staat hier tegenover dat je hard moet werken en je 2 maanden van huis bent. Maar bekijk het zo: Jouw vrienden lunchen in de kantine van de supermarkt terwijl jij even snel een hapje gaat eten op de boulevard waar je uitkijkt over een strak blauwe zee.

2. Leuke mensen, heel veel leuke mensen

Als reisleider ben je continu onder de mensen omdat je bijna continu met gasten bezig bent. Mijn ervaring is dat zeker 80% van de gasten gewoon mega chill zijn. Met deze gasten ga je feesten, feesten en soms ook nog wel eens feesten. Oké tuurlijk zijn er ook andere dingen die moeten gebeuren en waar je met gasten in contact komt. Ik denk dat het contact met al deze leuke mensen het aller leukste aspect is van het baantje als reisleider. Sommige gasten spreek ik nu nog steeds en sommige kunnen zelfs echte vrienden worden. Toch wel iets anders dan alleen maar die mensen die de wegvragen terwijl je de vakken aan het vullen bent hé? Ik zou bijna het contact met je collega’s van andere reisorganisaties vergeten. Natuurlijk zijn het concurrenten, maar op bestemming is het contact tussen de reisorganisaties onwijs goed. Grote kans dat je vaker met ze ergens aan tafel zult zitten om gezellig wat te eten!

3. Je bent nooit alleen

Zoals ik net al zei ontmoet je onwijs veel leuke mensen. Toch is dat niet het enige, je hebt natuurlijk ook nog jouw team. Wanneer je thuis komt na een avond werken of je net terug bent van een grote meeting zijn je collega’s altijd daar als je iets wilt bespreken of je gewoon even een lekker drankje wilt doen. Dit zorgt ervoor dat je je nooit alleen hoeft te voelen als reisleider. Iets wat ik echt onwijs vond. Ik sliep samen met een collega op een kamer. Iedere avond namen we de dag nog even door en maakte we vast plannen voor de dag erna. Iets wat ik gewoon miste toen ik weer terug in Nederland was!

4. Feesten, heel veel feesten

Als reisleider begeleid je natuurlijk kroegentochten, ben je aanwezig bij feestjes en ben jij de persoon die als eerste op de bar staat. Het is niet de vraag of we gaan stappen maar hoe lang. In Nederland gaan je vrienden misschien 1 of 2 keer in de week op stap. Jij niet, jij maakt de vetste feestjes mee op de bestemming. Natuurlijk mogen goede dj’s hierbij niet ontbreken. Zo heb ik in Albufeira staan feesten met Tony Junior, Dyna, La Fuenta, Ladybee, Darkraver en ga zo maar door. Dit is iets wat je alleen als reisleider mee zult maken! Oh ja, het gekste van alles is eigenlijk dat je er ook nog gewoon voor betaald krijgt ..

5. Iedereen kan het worden

Oké niet iedereen.. Voor het baantje als reisleider moet je beschikken over sociale skills en moet je tegen weinig slaap kunnen. Wat ik eigenlijk bedoel is dat je geen opleiding nodig hebt om reisleider te worden. Wanneer je bent aangenomen zul je in 1 week (de trainingsweek) tijd alle skills leren die jij nodig zult hebben op bestemming!

6. Je wordt een ander mens

Als reisleider maak je onwijs veel mee. Leuke maar soms ook hele heftige situaties. Wanneer een hotel overboekt is of als er klachten zijn verwachten de gasten wel dat jij het oplost. Je draagt best een grote verantwoordelijkheid. Door deze verantwoordelijkheid en al die dingen die je meemaakt doe je onwijs veel ervaring op. Ook ontmoet je heel veel verschillende soorten mensen en merk je het verschil tussen iemand uit Amsterdam en een boerendorp in Friesland. Beide zijn het super leuke mensen, maar vaak op een hele andere manier. Dit in combinatie met de ervaring die je opdoet zorgt ervoor dat je een bredere kijk krijgt op mensen en je een stukje volwassener wordt. Ook het wonen in het buitenland zorgt voor een extra stukje zelfstandigheid. Mij heeft het écht goed gedaan.

7. Jouw CV

Reisleiding staat bekend als zwaar werk. Ik kan je zeggen dat dit ook zeker klopt. Toekomstige werkgevers weten dit ook. Daarbij woon je een periode in het buitenland en laat je zien dat je zelfstandig bent en bereid bent hard te werken. Mede dankzij mijn ervaring als reisleider bij TUI ben ik aangenomen voor een Topclass in Curaçao en voor een stage bij het bedrijf Travelhome.

8. Het is een ervaring om nooit meer te vergeten

Alles bij elkaar is het een ervaring om echt nooit meer te vergeten. Het ontmoeten van de leuke mensen, het opdoen van ervaringen en het meemaken van de gekste, leukste maar ook minder leuke dingen zorgen ervoor dat je een zomer beleeft die je in Nederland nooit zou hebben.

Denk je nou van goh, dat baantje als reisleider is echt iets voor mij? Kijk dan goed welke organisatie bij jou past en solliciteer! Ik heb zelf afgelopen zomer (en komende zomer weer!) voor GOfun gewerkt. Mijn ervaring met deze organisatie is super en ik kan het je daarom ook alleen maar aanraden om daar te solliciteren. Echter heb ik geen ervaring met GOGO of Beachmasters, wat ook prima organisaties zijn. Dus nogmaals, check welke organisatie bij jou past en ga ervoor!

Bekijk vacature GOfun Bekijk vacature GOGO Bekijk vacature Beachmasters

Mijn favoriete boxje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sebastiaan

Content creator

Reist als het even kan de wereld rond, met een camera in zijn hand. 

Video's
Mijn favorieten