Reiscamera

how to write better essays greetham pdf paperhelp.nyc how to write cv student

Wanneer je op vakantie bent of een mooie reis maakt wil je natuurlijk de mooiste foto’s maken om deze later aan iedereen te laten zien. Nou kom je met je telefoon tegenwoordig al aardig ver. Wil je nou echt die ene bijzondere foto maken, zorg dan dat je een goede en makkelijk te gebruiken camera bij je hebt. Het kiezen van de juiste camera is ontzettend lastig, daarom deel ik mijn ervaring hierin met jou. De meeste camera dingen bestel ik bij camerashop.nl (Coolblue). Dit omdat de service daar ontzettend goed is en je simpel contact op kunt nemen door een chat bericht te sturen. Ze bieden ook hulp bij het instellen van je camera wanneer je daar naar vraagt!

Canon eos 750d

De camera die ik op dit moment heb is de Canon eos 750d. Canon heeft een hele productlijn van spiegelreflexcamera’s. Deze spiegelreflexcamera’s hebben allemaal EOS in hun naam. De camera kost ongeveer €640 inclusief 1 lens. De camera beschikt eigenlijk over alles wat ik nodig heb. Je kunt verschillende lenzen gebruiken, je kunt een externe microfoon aansluiten, je kunt met weinig licht toch hele mooie foto’s maken en de camera is ontzettend makkelijk te gebruiken. De Canon eos 750d is voor mij een perfecte reiscamera om mee te beginnen. Door de wifi functie is het mogelijk meteen de foto’s of video’s die je gemaakt hebt over te zetten naar je laptop of telefoon. Ook heeft de camera ”live view” wat inhoud dat het mogelijk is om op het LCD schermpje te zien hoe de foto er uit komt te zien (iets wat lang niet op alle camera’s kan). Dit LCD schermpje is daarbij ook nog in heel veel richtingen kantelbaar wat vooral heel handig is bij het filmen.

Tot nu toe ben ik onwijs tevreden over deze camera omdat je er heel eenvoudig toch hele goede foto’s mee maakt. Ook filmen is met deze camera totaal geen probleem. Veel lenzen hebben een ingebouwde stabilisator wat betekend dat je video’s heel ”smooth” eruit komen te zien. Je hebt de mogelijkheid om in full HD te filmen (1080p).

Mocht je de Canon eos 750d op dit moment te duur vinden, dan is de Canon 700d een super alternatief. Deze camera is de vorige versie van de 750d. Het grootste verschil tussen deze twee is dat de deze camera niet over de wifi functie beschikt. Net als de 750d heeft de 700d ook gewoon een uitklapbaar touchscreen LCD scherm!

Is jou budget een stuk lager maar wil je wel een goede spiegelreflexcamera? Kijk dan eens naar de Canon eos 1200d. Qua eigenschappen is de camera ietsjes minder dan de 750d maar nog steeds absoluut een hele goede camera om hele mooie foto’s en video’s mee te maken!

Een stukje verder naar onder op deze pagina vind je welke lenzen en accessoires ik gebruik.

Canon eos 750d Canon eos 700d Canon eos 1200d

Bekijk hier alle Canon Spiegelreflexcamera’s

GoPro

Iedereen kent wel die kleine cameraatjes die iedereen in Oostenrijk op z’n helm heeft en in Spanje meeneemt het water in. Deze camera’s zijn vaak de GoPro camera’s of een goedkopere variant hiervan. De GoPro camera’s zijn klein en heel makkelijk te gebruiken. Doordat ze in een kleine waterdichte case passen zijn ze ook overal te gebruiken (Hero 5 Black zelfs zonder case tot 10m diepte). Deze case beschermt de camera ook tegen schokken en stoten. De kwaliteit die de camera’s leven is bijzonder goed. De nieuw uitgekomen GoPro Hero 5 versie schiet beelden in 4K, wat betekend dat de kwaliteit absurd goed is. De GoPro hero session (een stukje goedkoper) heeft de mogelijkheid om in Full HD te filmen met 60fps wat betekend dat wanneer je de video’s vertraagd (een slowmotion inbrengt) de beelden toch nog mooi vloeiend blijven.

De kwaliteit van de GoPro video’s is dusdanig goed dat je wanneer je gewoon een toffe aftermovie wilt maken van je vakantie’s deze camera perfect is. Uiteraard kun je ook foto’s met de GoPro maken, deze zijn dan 8 of 10 megapixels. Accessoires voor de GoPro kun je het beste in China bestellen, hier zijn ze het allergoedkoopste. (klik hier voor de accessoires)

GoPro Hero session 5 GoPro Hero session GoPro Hero 5 Black

Lenzen en accessoires

Op dit moment beschik ik over de volgende lenzen:

Canon 18-55mm (kitlens) 
Dit is de lens die standaard meegeleverd wordt wanneer je de body+kitlens besteld. De lens is prima om mee te beginnen. De lens beschikt over een ingebouwde beeldstabilisatie en een goede autofocus.

Canon 50 mm 1.8
Dit is by fair mijn favoriete lens. Doordat de lens een vast brandingspunt heeft (50mm) is de maximale opening van de lens erg groot wat betekend dat er veel licht in kan vallen. Dit heeft als resultaat dat je met weinig licht toch erg goede foto’s kunt maken. Ook zorgt dit ervoor dat je hele mooi scherpte diepte foto’s en filmpjes kunt maken. Uiteraard beschikt deze lens over autofocus, helaas niet over ingebouwde beeldstabilisatie. Het mooiste van alles is dat deze lens maar 119€ kost! Bekijk de Canon 50mm lens hier.

Canon 10-18 mm
Deze lens is ideaal als je veel filmt maar niet veel geld hebt voor een onwijs dure lens. De lens wordt ook wel een groothoek genoemd wat betekend dat je een heel groot vlak op je foto of video kunt krijgen. De lens beschikt over zowel ingebouwde beeldstabilisatie als over een goede autofocus. Dit is tevens ook de lens die de wereldberoemde Youtuber Casey Neistat ook gebruikt! Bekijk de Canon 10-18mm lens hier.

Andere accessoires die ik vaak gebruik en zeker kan aanraden zijn:

Rode videomic go
Een simpele maar zeer goede externe microfoon die je eenvoudig bovenop je camera kunt schroeven. De microfoon gebruikt stroom uit de camera wat batterijen overbodig maakt. Bekijk de Rode videomic go hier.

Flitser Godox Speedlite TT680C
Een redelijk standaard flitser maar voor mij meer dan prima. De flitser is in diverse standen te draaien wat betekend dat je ook indirect kunt flitsen (het licht via de muur of het plafon laten kaatsen). De flitser heeft een auto stand wat verdere instellingen eigelijk niet echt nodig maakt. Bekijk hier de flitser.

Remote control
Afstandbediening voor je Canon camera, echt ideaal om te hebben. Wil je met een groep een foto maken maar heb je even geen fotograaf? Plug dan de remote control in en maak je foto. Werkt perfect! Bekijk hier de remote control 

Extra accu’s
Zeker als je filmt met externe microfoon is het handig om wat extra accu’s bij je te hebben. Bekijk de accu’s hier

Gorillapod
Deze Gorrilapod is helemaal flexibel en kun je daarom voor bijna alle posities gebruiken. Ik heb deze tripod eigenlijk standaard onder m’n camera zitten. Bekijk hier de Gorillapod.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sebastiaan

Content creator

Reist als het even kan de wereld rond, met een camera in zijn hand. 

Video's
Mijn favorieten